Македонија
24. September 2023 - 9:07

Хеликоптер на МВР исфрли над 45 тони вода при гаснењето на пожарот кај Милетино

Хеликоптер на МВР вчера исфрли над 45 тони вода при гаснењето на пожарот кај село Милетино, општина Брвеница.

Како што соопшти МВР, по барање на Центарот за управување со кризи (ЦУК) вчера, хеликоптерот на МВР „Белл-212“ повторно учестуваше во гаснење на пожарот и исфрли преку 25 тона вода.