Технологија
12. July 2016 - 12:47

Ако добиете ваква порака веднаш избришете ја: Нов вирус се шири низ Европа

Нов малвер може да ги имитира популарните апликации како што се WhatsApp, Viber и други, со цел да дојде до вашите лични информации. Вирусот стигнува преку порака на корисникот, на која има линк, а кога ќе кликнете на него малверот автоматски се инсталира. 

Еве како изгледа пораката: „Не можеме да ја извршиме вашата нарачка. Ве молиме проверете ги податоците ОВДЕ“.