Македонија
21. October 2015 - 18:35

Бетонски рабници на патот за Кучкково

Општина Ѓорче Петров ќе гради бетонски рабници на дел од патниот правец од Волково до село Кучково во должина од 280 метри.

Градежните активности се преземаат поради проблемите со снегот кој во зимскиот период на тој дел од патот го отежнува сообраќајот.

Со изградба на бетонските рабници ќе се избегне неконтролирано слевање на водите, а со насочување на водата ќе биде оневозможена и формирањето на ледена покривка, информираат од општина Ѓорче Петров.