Живот
9. February 2016 - 9:20

Бил мртов 48 минути: Свештеникот кој се врати меѓу живите тврди дека се сретнал со Бог

Еден католички свештеник од Америка тврди дека Бог всушност е жена, откако официјално бил мртов 48 минути после срцев удар.
 
Отецот Џон Мајкл О'Нил (71) на кратко заминал на небото и го запознал Бог, додека докторите се бореле за неговиот живот во болницата во Масачусетс.
 
Иако докторите мислеле дека Џон претрпел оштетување на мозокот, тој се разбудил 48 минути подоцна и се опоравил од срцевиот удар.
 
Свештеникот потоа изјавил дека бил опседнат со чувство на безусловна љубов кога го запознал Бог, кој го опишал како мајчинска фигура, обсјаена со силна светлина.
 
-Имаше нежен и смирен глас. Фактот дека Бог не е Светиот Татко, туку Светата Мајка не ме вознемирува и таа е сето она на кое се надевав – изјави свештеникот.
 
Тој додал дека сака да ги продолжи проповедите и да ги подели своите нови сознанија.
 
-Бог е голем и семоќен, паралелно на тоа што е жена – изјави свештеникот.