Спорт плус
1. December 2015 - 14:42

Бордер за влако избегна лавина на Шар Планина!

Видеото е снимено овој викенд 28-29 ноември а е објавено на јутјуб каналот alpinizam.org на кое се гледа како зад бордерот, се стрмоглавува лавина која, за среќа, не беше кобна по него.

Каналот ја означува снимката како „предупредувачко видео до целата заедница која сака да ужива во снежните падини во нашите планини“.

„Да бидеме подготвени на сѐ - секогаш! Видеото е снимено викендов: 28-29 ноември,“ објави apinizam.org.