Македонија
18. October 2021 - 10:58

ДИК: Водство на Данела Арсовска пред Шилегов од 84,22% преброени гласови

Според првичните податоци објавени на вебстраницата на ДИК, за градоначалник на Скопје обработени се 84,22 отсто од гласовите. Според овие податоци, независната кандидатка поддржана од ВМРО-ДПМНЕ Данела Арсовска освоила 71.323 гласа, додека кандидатот на СДСМ Петре Шилегов  67.170 гласа и според тоа тие двајцата ќе се соочат во вториот круг на 31 октомври.