Македонија
6. July 2022 - 12:47

Димовски: Ако МВР има информации за групи кои сакаат насилство на протести зошто не ги стопира?

Илија Димовски, поранешен пратеник од ВМРО-ДПМНЕ бара од МВР да ги спречи на време групите кои планираат насилства на протестите за да ги заштити граѓаните кои мирно протестираат. 

 
 

„Ако МВР имаше/има информации за групи кои сакаат со насилство да учествуваат во протести, зошто не ги стопираше/стопира?

На тој начин МВР ќе им обезбедеше/обезбеди на илјадници граѓани мирно, достоинствено и искрено учество во протестите (што е уставно право)

против политиката на Владата за прифаќање на катастрофалниот предлог...

Ама не, се што правеше/прави МВР е да се уништат протестите...

Провидно...

Вечер уште повеќе, уште помасовно и достоинствено... - пишува Димовски на Фејсбук.