Loading Video...
Ракомет
14. August 2022 - 18:29

Е ВАКА СЕ ПЕЕ ХИМНАТА - ГОЛЕМО БРАВО ЗА МАКЕДОНСКИТЕ РАКОМЕТНИ НАДЕЖИ

 
 
На завршувањето на ЕХФ Шампиантот, на кој македонските ракометни надежи го освоија златото, на свечената церемонија организаторот ја пушти можеби најкратката верзија на македонската химна. 
 
Но. Тоа не ги поколеба црвено-жолтите кои и без музика (акапела) ја испеаја македонската химна, онака како што им лежи на срцето, но пред се онака гордо, како што што прочем го носеа и се бореа во националниот дрес на Македонија.