Џет-Сет
13. December 2016 - 12:20

Емоционална исповед на Аца Лукас: Моето апсење го однесе татко ми во гроб!

Фолк пејачот Аца Лукас го загубил својот татко само еден месец откако излегол од затвор, каде завршил по апсењето во акцијата „Сабја“. Болката и тагата не може да ја сокрие ниту по 13 години. Тој тврди дека тогашната влада го умрела татко му.
 
- Јасно е дека еден месец по моето излегување од затвор татко ми почина. Беше болен, но најверојатно тоа немаше така да заврши доколку не се случеше она. Тоа беше заради тоа што не можеше да поднесе неговиот син да е во затвор. Беше убеден, дека ако сум во затвор јас сум крив. Не сфаќаше дека може да седиш во таква установа без причина, - изјавил Лукас, кој додал...
 
- Длабоко во душата тој ја загуби довербата во синот, затоа што ме гледаше како криминалец. Не велам дека тие го убија, но тие го однесоа во гроб, завршил пејачот.