Живот
16. August 2017 - 20:47

Еве зошто мажите сакаат постари жени

Иако во нашата средина, многу е понормално луѓето да одобрат врска на постар маж и помлада девојка, сепак во последниве неколку години ситуацијата е обратна.

Мажите многу почесто ги превлекуваат постари жени, колку и да звучи чудно.

Таквите врски важат за интригантни, а за причината поради која тие ги сакаат постарите жени, се спроведени повеќе истражувања.

Ова се неколку пресудни фактори:

Зрелост и искуство

Зрелоста и самодовербата кои повозрасните дами ги внесуваат во врската, на мажите им создава чувство на удобност, бидејќи тие нема да имаат одговорност да преземаат иницијатива во сите ситуации.

Младите жени се склони кон често менување на мислењето, а тоа мажите не го сакаат. Додека пак, повозрасните жени раководат со врската одлично. Со обзир на големите животни искуства, тие ја негуваат слободата и развојот на помладиот партнер во врската.

„Забрането овошје“

Ретко кој ги одобрува врските на помлад маж и постара девојка, бидејќи сите се навикнати на обратната ситуација. Но, токму тој фактор на „забрането овошје“ и неодобрување, создава дополнителна потреба кај мажите која сакаат да ја испробаат. Често луѓето го сакаат повеќе она што не може лесно да го имаат.

Независност и неоптеретеност со брак

Повеќето возрасни жени ги оствариле своите цели во животот, како на професионален, така и на финансиски план, што целосно го трга теретот од партнерот, кој вообичаено има повеќе притисок од очекувањата за грижата за животни обврски.

Освен тоа, зборот „брак“, повозрасните дами речиси не го ни споменуваат, што на мажите им одговара.

Смиреност и конкретност

Познато е дека мажите не сакаат да комплицираат, посебно кога станува збор за секојдневни ситници, а постарите девојки се водат по истото правило. Зборот „драма“ речиси и да не постои во нивното однесување, бидејќи тие и во стресните ситуации успеваат да останат смирени и да зачуваат енергија за конкретно решавање на проблемот.

Неоспорни вештини во кревет

Слободата и самоувереноста се пресудни фактори, а постарите девојки одамна ја имаат надминато несигурноста околу изгледот и оптоварување со ново и неиспробано, што е секако оправдано и карактеристично за секоја помлада девојка.