Технологија
24. September 2017 - 15:35

Facebook воведува нова опција

Facebook воведува новина која никој не ја бараше и апсолутно на сите ќе им оди на нерви. На профилот ќе ви пишува доколку сте во моментот активни.

Слична опција имаше некогаш популарниот MySpace, покрај профилната слика стоеше ознака која покажуваше дали корисникот е активен. А сега таа опција ја воведува и Facebook.

Facebook веќе заpочна со тестирање на опцијата, а исто така ќе пишува и пред колку време сте биле активни. Досега тој „статус“ беше видлив само на Facebook Messenger. За среќа оваа опција нема да може да ја гледаат оние кои не ви се пријатели.