Македонија
25. January 2017 - 11:59

Гевгелиските пожарникари минатата година имале 150 интервенции

Територијалната противпожарна единица од Гевгелија минатата година во регионот на дејствување на териториите на општините Гевгелија, Богданци и Дојран имала 150 интервенции за гаснење пожари, се вели во годишниот извештај за работа на гевгелиските пожарникари.

Најголемиот број од нив, поточно 104 интервенции биле за локализирање и гаснење пожари, додека останатите 46 биле технички интервенции особено преземани по повик од случени сообраќајни незгоди.

Во извештајот на ТППЕ Гевгелија се потенцира дека пожарите биле регистрирани на отворен простор и оти најголем број од нив, дури 78 се случиле во општина Гевгелија. По причинети материјални штети предничи општина Дојран каде што од 22 пожари била предизвикана штета од 8,7 милиони денари.

Вкупната материјална штета што ја предизвикале пожарите на териториите на трите општини од југоистокот на земјата изнесува 15,4 милиони денари.