Живот
16. March 2016 - 17:01

Го нашол ова чудно суштество на тротоар, но немал претстава во што ќе порасне

Џеф Лонго го нашол повреденото и  изнемоштено животно на тротоарот и решил да ја стри вистинската работа.

Додека другите луѓе поминуваа  покрај него, Џеф го кренал малечкото животно од земјата и го земал кај себе дома.

Било толку  младо што не можел да сфати што е и решил да сподели фотографија на сајтот „Редит“ и праша дали некој знае да му каже  како да му помогне на животното. Многумина му кажаа дека нема шанси да преживее но Џеф не сакал да се откаже.

Така започнал патот на надеж и пријателство кој му го сменил животот на Џеф и му дало нов пријател.

Ова е Бисквит. Имаше само 3 сантиметри кога ја нашол на улица.

biskvit-zivotinja-spas-foto-damn-1457982367-863895

Кога го однел дома и направил доста истражувања, Џеф открил дека тоа е верверичка која лета.

biskvit-zivotinja-spas-foto-damn-1457982444-863897

Беше одлучен да и помогне да преживее.

biskvit-zivotinja-spas-foto-damn-1457982484-863899

По неколку недели, состојбата на Бисквит почнала да се подобрува.

biskvit-zivotinja-spas-foto-damn-1457982536-863901

Дури почнала и да расте.

biskvit-zivotinja-spas-foto-damn-1457982582-863903

Наскоро Џеф и неговиот миленик створиле силна врска.

biskvit-zivotinja-spas-foto-damn-1457982630-863905

Ја запознал со остатокот  од семејството.

biskvit-zivotinja-spas-foto-damn-1457982674-863907

Џеф станал многу добар во негување на Бисквит, а дури почнал да ја носи со себе и на работа.

biskvit-zivotinja-spas-foto-damn-1457982731-863911

Дома, Бисквит живее во рачно направена лежалка со сопствена ограда за играње.

biskvit-zivotinja-spas-foto-damn-1457982821-863923

Дури научила и неколку трикови.

biskvit-zivotinja-spas-foto-damn-1457982976-863925

Џеф и Бисквит – најдобри пријатели засекогаш!

biskvit-zivotinja-spas-foto-damn-1457983023-863927