Живот
22. March 2017 - 14:03

Има 13 години, а ја злоставувале 60 мажи

Едно од најпратените судења во Англија во историјата потресе многу кога пред поротата излегоа жртвите на злоставувањата.

Педофилскиот круг целосно ја оскористил ранливоста на две девојчиња кои доаѓаат од проблматични семејства, и тоа во толкава мера што девојчињата верувале ека тоа што им се случува е „нормално“, па тие се чувствувале „возрасни“ кога мажите ги земале по своја закрила.

Едно од девојчињата потврдило дека во времето на злоставување поминала низ рацете на 60 мажи кои ја силувале. Од сите нив сега 11 се на судење, под обвинение дека направиле сексуално злодело, а сите негираат дека направиле ниту едно од сите 49 точки на обвиненијата кои се покренати против нив поради работите кои се случувале од 2006 до 2012 година.

Помеѓу обвиненијата  се повеќекратно силување деца помлади од 13 години, детска проституција и дрогирање на девојчиња за полесно да стапат во сексуалн активности.

45 обвиненија покренати за едно, а четири  во врска со друго девојче. јавниот обвинител Оливер Саксби при воведните зборови изјавил дека станува збор за девојчиња од нестабилни семесјства, и поради тоа тие се совршена мета. „Тие барале возбудување и внимание. Барале место каде ќе бидат подалеку од училиштето и домот. Сакале да се чувствуваат возрасно, но и некој да се грижи за нив. Па биле лесен плен за група мажи кои сакае без обврска сексуално задоволство.“

Девојчињата добивале поклониво облик на алкохо, ДВД, храна, а повремено и дрога, наоменува Саксби.

Им биле поставени услови, па биле искористени. Прво било формирано нивната доверба, а потоаа и сексуално ги искористуавле.“Девојчињата мислеле дека тие мажи им се дечковци, иако поминувбале низ рацете различни мажи кои се менувале, понекогаш дури и во еден ден. скоро сите обвинети се со азиско потекло и многу од нив се и пријатели. некои од нив се и женети и имаат деца, додека некои работат како продавачи или таксисти, пишува Independent.