Живот
22. July 2017 - 13:55

Имала 122 килограми сега е манекенка

Неверојатна трансформација, по години барање утеха во храната и неконтролираното конзумирање, 26-годишната Американка одлучила да ја превзема контролата над својата тежина.
Некогаш имала 122 килограми со дијагностицирана морбидна дебелина, но Конер Ренш одлучила да стави крај на својата тежина, да посвети повеќе време на правилна исхрана но и физичката активност. 
Нејзиниот труд се исплател па таа ослабнала 58 килограми.
- Секогаш бев мета на злоставување на насилниците во училиштето па мојата самодоверба беше непостоечка. Сепак одлучив да променам се, рекла Конер.
Со помош на професионален тренер и нутриционист направила навистина одлична форма, која и донела прва награда на напреварување за бикини организиран за луѓе кои драстично ослабеле.
Конер има 26 години и сега тежи 64 килограми, иако нема екстремен вишок на кожата - стриите на нејзиниот стомак се потсетник на нејзината претходна состојба. 
- Стриите се дел од мене, симбол на патот кој ме донесе тука, рекла Конор.