Македонија
3. March 2016 - 8:32

Изложба „Османлиски Културни Белези во Македонија“

Во галеријата Чифте Амам во Стара турска чаршија во Скопје, денеска свечено ќе биде отворено третото издание на изложбата „Османлиски Културни Белези во Македонија“ која  со претходните две изданија во 2014 и 2015 година  беше проследена со огромен интерес од љубителите на уметноста.

На изложбата ќе се прикажат музејски предмети- експонати, фотографии и документи од разни градови на Македонија.

Изложбата ќе биде отворена до 13.03.2016.