Живот
25. February 2019 - 11:08

Изработен првиот елетромотоцикл на ЗД печатач: Потребни биле три дена и 2.600 долари

Компанијата „БигРеп“ го произведе првиот елктромотоцикл изработен со помош на 3Д печатач, јави Би-Би-Си.

Мотоциклот се состои од 15 делови, од кои само моторот и акумулаторот не се изработени со 3Д печатачот.

Директорот во компанијата Штефан Бајер информира дека новиот елетромотоцикл бил изработен за три дена и дека трошоците за негово производство изнесуваат 2.600 американски долари.

-ЗД печатачот ни овозможува да ги надминеме ограничувањата и да изработиме апсолутно нови карактеристики и дизајн. Ќе беше невозможно да го изработиме нашиот мотоцикл со традиционалните методи, додаде Бајер,

Компанијата „БигРеп“ е специјализирана за изработка на уреди и апарати со 3Д печатачи. (МИА)