Свет
28. May 2023 - 14:54

Јапонските сили за самоодбрана ја одржаа својата годишна вежба во областа Фуџи

Силите за самоодбрана на Јапонија ги одржаа своите годишни вежби на полигонот на падините на Фуџи, во префектурата Шизуока.

Во вежбите учествуваа 2.500 воени лица, на кои беа потрошени околу 57 тони муниција во вкупна вредност од над седум милиони долари.

Беа преземени дејствија за одбивање на непријателот кој го нападнал јапонскиот остров. Во симулацијата на одбивањето биле користени беспилотни авиони, хеликоптери и морски десантни единици.