Македонија
28. November 2017 - 8:24

Конференција за родово базирано насилство врз жени во спортот

Конференција за родово базирано насилство врз жени во спортот ќе се одржи денеска во Скопје, во организација на Националната мрежа против насилство врз жени и семејно насилство и ТАКТ –Скопје, во соработка со Агенција за млади и спорт.

На конференцијата, како што е најавено, ќе се зборува за постоењето на родово базирано насилство и дискриминација врз жените во спортот кај нас и начините на справување со оваа појава,.

Свои искуства ќе споделат и атлетичарката Дрита Ислами и поранешната ракометарка Милева Велкова.