Македонија
10. August 2022 - 13:40

Костовски: Димче Арсовски глуми загрижен за економската состојба а летува во Монте Карло со светскиот џет-сет

Функционерите на ВМРО-ДПМНЕ не се ништо освен лицемери и лажговци.

Додека наводно се загрижени за економскиот стандард на граѓаните, високи функционери на оваа партија летуваат на луксузни локации.

Портпаролот Димче Арсовски кој на прес конференции глуми загрижен за економската состојба, својот летен одмор го минува во Монте Карло.

Јавно објавени фотографии покажуваат дека тој заедно со сопругата се на плажата Ники во Монте Карло, монденско место на кое летува светскиот џет – сет.

Колку е скапо ова задоволство на Арсовски покажува и менито во ресторанот на плажата, каде една порција оброк достигнува и до 98 евра.

Истовремено, Христијан Мицкоски летува во Црна Гора, во близина на Котор, каде според информациите едно ноќевање во вила чини и 1.000 евра.

Еве колку ВМРО-ДПМНЕ се загрижени за стандардот на граѓаните.

Додека ја плашат јавноста со црни економски сценарија, функционери на ВМРО-ДПМНЕ трошат илјадници евра за одмор на луксузни локации.

Вака ли ВМРО-ДПМНЕ го замислува протесното лето со кое ги лажеше граѓаните?

Ништо не се менува во ВМРО-ДПМНЕ, раскалашеност, безобразност и лицемерност, беа и останаа заштитен знак за партијата предводена од Христијан Мицкоски.

Прес-конференција на Мартин Костовски, пратеник на СДСМ

Центар за комуникации со јавноста на СДСМ