Македонија
18. October 2021 - 0:10

Левица: Во Центар имаме четири советници, во Карпош претендираме кон четврт советник

Амар Мециновиќ, портпаролот на Левица информираше за советничките места кои Левица ги освоила на овие локални избори. 

„Во Аеродром на секое избирачко место имаме помеѓу 50 и 120 гласа. На општинско ниво се движиме над 12 отсто. За Кисела вода сме подобри од СДСМ на многу избирачки места. Во Ѓорче Петров се подобри од СДСМ на неколку избирачки места. Во Центар има сигурни четири советници. Во Карпош претендираме кон четврт советник. Во Гази Баба имаме еден сигурен советник, претенридаме кон втор. Во Велес имаме три сигурни советници“, рече Мециновиќ.