Македонија
28. April 2016 - 8:37

Меѓународен ликовен симпозиум „Струга 2016“

Вкупно 38 уметници од 22 земји ќе учествуваат на Меѓународниот ликовен симпозиум „Струга 2016“ што ќе се одржува од денеска до 4-ти мај во Струга.

Симпозиумот е под покровителство на Општина Струга, а го организира Здружението за уметност и култура „Silindar't“.

Уметниците-учесници од САД, Италија, франција, Русија, Холандија, Белгија, Украина, Белорусија, Саудиска Арабија, Азербејџан, Тунис, канада, Швајцарија,..., ќе имаат можност својата инспирација од убавините на Струга да ја преточат на платно.