Македонија
28. September 2021 - 20:45

Мицкоски: Градоначалниците на СДСМ се претворија во мали Зоранчиња

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски на денешниот митинг во Струга градоначалниците на СДСМ се претворија во копии на Заев.

- Се сеќававте кога не понижуваа кога го рушеа нашето достоинство нашата чест кога се држеа за срце, се колнеа во жицата па не знам во што ли таму не за да на крај сите не излажат, потпишуваа разни памфлети ветуваа европски иднини а денеска сме најлоши на Балканот. Иднина во која власта се срами од успесите на народот, а народот не препознава успеси на власта. Градоначалниците на СДСМ се претворија во копија на Зоран Заев, на мали зоранчиња, беспоговорно го слушаа и го следеа во сите негови погубни чекори за државата, рече Мицкоски.