Македонија
21. September 2020 - 21:55

Мицкоски: ВМРО-ДПМНЕ ќе ги продолжи протестите

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски најави дека партијата ќе ги продолжи тематските протести кои се одржуваат во Скопје.

Тој по завршување на вечерашниот Централен комитет на партијата изјави дека досегашниот генерален секретар, Игор Јанушев си поднел оставка од функцијата и во следниот период ќе се избере нов кадар за позицијата.

Централниот штаб вечерва избра и нов Извршен комитет на партијата во кој доаѓаат нови имиња како што е Вело Марковски за кого Мицкоски рече дека ќе биде особен придонес со оглед на ситуацијата со корона вирусот водржавата кога до сега се регистрирани близу 700 починати.

 

Зоран Јаневски