Бизарно но вистинито
21. August 2015 - 14:43

Мислеле дека е само огромна топка на плажа но потоа се преплашиле до смрт!

- Мојот син се играше и ја допираше, сите мислевме дека е само голема топка или камен на плажата - вели Герет.
 
Додека биле на одмор на семејство од Велс им се случило нешто неочекувано. Мислеле цело време дека се работи за голем округол камен прекриен со школки, но потоа заклучиле дека се работи за заостаната бобма на американската војска од Втората светска војна.
 
- Додека бевме на плажа моите деца од шест и четири години беа воодушевено од огромната топка се играа ја допираа и се сликаа со нејзе.
 
Пет дена покасно е откриено дека се работи за заостаната бомба од Втора светска војна. Оваа вест им ја пренели пријатели кои ја виделе фотогграфијата од децаата како се играат во близина на огромната бомба.
 
- Бевме во шок кога дознавме. Во иднина ќе бидеме многу претпазливи со стварите кои случајно ќе ги најдеме - завршува Герет, кој со своето семејство отишол да го гледа детонирањето на бомбата.