Македонија
11. December 2016 - 13:51

Над 32 проценти излезност во Ресен до 13 часот

Излезноста до 13 часот во општина Ресен е 32,65 проценти, информира претседателот на Општинската изборна комисија Сашо Пецалевски.

Од регистрирани 16.562 гласачи во избирачкиот список на 50 избирачки места во општината гласале 5.408 лица.

- Досега нема пријавени ниту забележани нерегуларности. Гласањето се одвива нормално, изјави Пецалевски.

Жителите на Преспа денеска гласаат за една од пратеничките листи во 5. Изборна единица.