Македонија
15. July 2020 - 12:31

Најмала излезност во Изборната единица 6 до 11 часот

Екипата на ТВ Сител се наоѓа во населено место Челопек во општина Брвеница којашто е дел од шеста изборна единица во којашто до 11 часот се регистрирани 28.672 лица или 9,26%.

Ова значи дека во ИЕ6 има најмала излезност во споредба со останатите 5 изборни единици.

Гледано според општините најголема излезност во ИЕ6 има во најбројната општина односно во општина Тетово каде се регистрирани 11,79%, во општина Гостивар излезноста изнесува 10%, во општина Брвеница излезноста до 11 часот е 10,18%, во останатите општини е помала во Боговиње 7,10%, во Врапчиште 6,87%, а најслабо до сега е во Кичево 5,12%, во Јегуновце излезноста до 11 часот изнесува 10,28%.