Свет
22. March 2016 - 18:44

Најомразениот човек на светот, зборува на телефон и минува низ човек кој лежи повреден на аеродромот во Брисел

Денешните напади на бриселскиот аеродром и метро го потресоа светот, а една фотографија го привлече сето внимание. На нејзе се гледа човек кој зборува на телефон додека минува покрај повреден човек кој облеан во крв лежи на земјата. Поради тоа денеска тој е најкритикуваниот човек на социјалните мрежи.
 
Во овој град и понатаму владее паника. Сцените од Брисел го потресоа целиот свет, кој е во страв од нови непредвидливи терористички напади.
 
Белгискиот премиер Шарл Мишел ги предупреди граѓаните на Белгија да избегнуваат движења и да останат во своите домови.