Живот
27. September 2015 - 20:42

Научник тврди: Успеав да го фотографирам моментот кога душата излегува од телото

Душата прво ги напушта стомакот и главата, а последни се препоните и срцето, изјави рускиот научник Констатин Крокотов.

Тој тврди дека може да го фотографира неверојатниот момент кога душата го напушта телото. 

Тој користи биоелектрографичка камера за да ја фотографира смртта на некоја личност.

Фотографиите се неверојатни, а се снимаат со помош на иновативни методи со гасовна визуелизација. 

Овој метод е напредна техника на Кирлијановата фотографија, која ја покажува душата на личноста додека го напушта телото. 

Светските медиуми се занимаваат со овој човек и со неговото дело од 2012 година, откако стана познат во јавноста.