Живот
4. јуни 2017 - 14:08

Нема шанси да добиете рак - ако го имате ова во коса не можете да ја добиете оваа кобна болест

Колку пати досега сте се изнервирале поради перчиња коса, кои додека се чешлате секогаш оди на своја страна и не можете да го скротите. Бидете бесни колку сакате, но тоа перче е вашиот ангел чувар.

Научниците пронашле извесна поврзаност помеѓу овие „немирни перчиња“ и генетските предиспозиции кои го штитат организмот од рак. Имено, такви перчиња ги имаат само оние луѓе кои имаат така наречени „полализирани гени“.

Затоа, секогаш кога нема да можете да направите фризура, сетете се дека вашите гени ве штитат од рак.

Идните истражувања ќе бидат спроведени со цел овој феномен да се искористи за правење подобри и поефикасни хемотерапии.