Живот
3. јуни 2016 - 9:45

Нема шанси да добиете рак: Ако го имате ОВА во косата, не може да ја добиете оваа смртоносна болест!

Колку пати досега сте се изнервирале, поради некој прамен од косата кој колку и да го чешлата оди во спротивна насока? Во состојба сте да ставите еден тон гел за да го средите, но ниту тоа не помага. Бидете бесни колку сакате, но тој прамен е ваш „ангел чувар“.
 
Според последните научни истражувања, откриено е дека луѓето што имаат ваков нескротлив прамен се безбедни од заболување на рак. Имено, само луѓето што имаат таканаречен „поларизиран ген“ се среќниците што имаат ваков израсток од косата.
 
Протеинот кој го спречува ракот е дел од големото семејство на протеини кои ја контролираат клеточната делба, ДНК и ќелиското самоуништување.
 
Научниците истражувањето го спровеле врз инсекти, така што протеинот покажал антиканцерогени својства, при што е откриен чуден феномен.