Македонија
21. December 2019 - 9:10

Новогодишен Меѓународен натпревар во фудсал и адаптивно пливање

Во пресрет на Новата 2020 година, Здружението за рехабилитација и инклузија на лица со даунов синдром, Дневен центар „Доза Среќа“ денеска и утре организира Меѓународен натпревар во фудсал и адаптивно пливање.

Учество ќе земат атлети од шест држави. Фудбалските натпревари ќе се играат денеска, а натпреварите во адаптивно пливање ќе започнат утре во 12:00 часот во СРЦ „Борис Трајковски“.