Живот
7. October 2016 - 9:44

Одличен трик: Како да излупите пиперки без да си ги извалкате рацете?

Како што завршува септември, така почнува да се чувствува мирисот на печени пиперки. Ако и вие сте вредни домаќини кои секоја година подготвуваат домашен ајвар, вреди да го откриете и запаметите овој трик.
 
Никогаш не е предоцна за да научите како да си го олесните правењето зимница.
 
Затоа, оваа година откако ќе ги испечете пиперките, ставете ги во хартиени кеси. Не пластични, туку хартиени.