Бизнис
23. January 2016 - 11:58

Општина Кочани со бесплатен курс по сметководство

Општина Кочани почна со реализирањето на основниот курс за практично водење сметководство, примена на даночно законодавство и контрола на финансиски извештаи.

Курсот е бесплатен и е наменет за сите заинтересирани дипломирани економисти што сакаат да се стекнат со практично знаење од областа на сметководството и даноците, без оглед на возраста и на работното искуство.

- Во текот на обуката учесниците ќе добијат бесплатни консултации и помош во водење на сметководство во нивните деловни субјекти и практична обука на софтвер за водење на сметководство. Во краткиот рок за пријавување беше покажан голем интерес, така што наместо една, формираме две групи со по 30 слушатели, ни изјави Голубинка Георгиева од Одделението за јавни дејсности во Општина Кочани.

Курсот што организира Општина Кочани почна синоќа во просториите на СОУ„Љупчо Сантов“, а ќе трае до 22 март. Предавач ќе биде Васе Коцев, дипломиран менаџер по царина и шпедиција, овластен сметкводител од Министерството за финансии.