Бизнис
20. November 2020 - 21:17

Откупот на јаболката во Ресен се одвива без проблеми

Откупот на јаболка се одвива според предвидената динамика, без поголеми проблеми, вели министерот  за земјоделство Хоџа кој денеска беше во обиколка на откупните центри во преспанскиот регион.  Откупената количина е доказ дека  и производителите и откупувачите се задоволни од цената.

Се покриваат и штетите на овоштарите од Долна Преспа предвизвикани од ланското невреме.

Засега без пробелми се одвива и пласманот на  јаболка на странските пазари, но внимателно се следи состојбата со пандемијата.