Живот
13. October 2016 - 21:10

Oва е најoпасната секс поза!

 
Секс позата во која жената е одозгора е една од најомилените кај припадниците на посислниот пол, но воедно и најопасна, утврдиле бразилските научници од Универзитетот „Кампинас“,  кои ги анализирале податоците за фрактури на пенисот од 2000 до 2013 година. Оваа поза предизвикува најмногу фрактури на пенисот.
 
Речиси 50 отсто од случаите на повреди на пенисот, се последица на секс позата при која што партнерката е одозгора.
 
Втора најопасна поза е „доги стилот“, која резултрала со повреди во 30 отсто од случаите, додека 21 отсто од мажите повреди добиле при мисионерската поза, пишува Гламур.
 
Научниците утврдиле дека тоа е таа бидејќи жената со целата своја тежина го притиска пенисот во ерекција и во целост ги контролира движењата.
 
Сепак, се нагласува дека оваа „најопасна“ поза и не е толку страшна. Имено, генерално ретки се повредите при секс. Па, поради тоа – можете да имате секс како сакате.