Живот
8. јуни 2016 - 15:22

Ова е највредната кованица во Европа: Ако ја имате дома, ќе добиете веднаш 600 евра!

Ова е многу посебна кованица, која е вистинска драгоценост помеѓу нумизматичарите! Дали скоро го имате проверено паричникот? Можете добро да заработите ако ја имате токму оваа кованица...

Нормално дека кованицата од 2 евра вреди всушност - 2 евра. Ништо повеќе, ништо помалку. Меѓутоа, на примерокот од 2007 година му се придава големо значење. Во чест на покојната принцеза од Монако, позната како Грејс Кели, изработени се точно 20.0001 примерок со специјален печат.

На задниот дел од кованицата, се наоѓа профил од принцезата со натпис „Монако“ и година на издавање„2007“. Денес се смета за многу вредна! Колекционерите се спремни да платат и неколку стотина милиони евра за таа кованица.

Обратете внимание и дали на предната страна на кованицата која ја имате, се наоѓа и мала карта на Европа. Колекционерите за неа плаѓаат и до 600 евра.