Македонија
17. August 2018 - 21:03

Поради сообраќајка целосно затворен патот Битола - Ресен

Поради сообраќајна несреќа на превојот Ѓавато кај црквата „Св. Богородица“ сообраќајот на магистралниот пат Битола - Ресен е затворен за сообраќај во двата правци.

Патничките возила се пренасочуваат по стариот пат од Битола за Ресен на потегот од превојот Ѓавато до селото Кажани, а за тешките возила сообраќајот е целосно затворен.

Сообраќајната несреќа за МИА ја потврдија припадниците на сообраќајната полицијата кои се на местото на настанот.

Според нив, во сообраќајката нема жртви.