Бизнис
12. September 2018 - 8:33

Потпишување договори за проекти за прекугранична соработка меѓу Македонија и Косово

 Министерот за локална самоуправа, Сухејил Фазлиу денеска ќе ги потпише договорите за кофинансирање на проекти за прекугранична соработка меѓу Република Македонија и Република Косово, финансирани од ИПА Програмата на Европската унија. 

На потпишувањето ќе говорат претставникот на Делегацијата на ЕУ во Скопје, Фреек Јанмаат и генералниот секретар на Министерството за локална самоуправа на Косово, Розафа Ук