Македонија
12. May 2018 - 8:59

Премиера на „Странци“ во Драмски театар

Во Драмски театар вечер ќе биде премиерно изведена претставата „Странци“, во режија на Нела Витошевиќ.

Драмски ја најави претставата како фасцинантна, моќна приказна со сосема поинаква естетска димензија, остварување кое ќе биде вид бренд и кое, покрај актуелната, ќе донесе нова, поразлична публика. 

Текстот е по сценариото на италијанскиот филм „Перфектни странци“, а играат Игор Ангелов, Ирена Ристиќ, Билјана Драгиќевиќ Пројковска, Зоран Љутков, Сања Арсовска, Филип Трајковиќ и Предраг Павловски. Драматург е Викторија Рангелова Петровска, сценограф Константин Трпеноски, костимограф Роза Трајческа Ристовска, а композитор Огнен Анастасовски.

Станува збор за „драмомедија“ (драма+комедија) во која седум пријатели играат игра, споделувајќи ги пораките, разговорите и фотографиите од своите мобилни телефони, како и комуникациите преку социјалните мрежи со што си ги откриваат личните тајни и отвораат болни конфликтни ситуации.

„Странци“ трае еден час и 40 минути, а предпремиерно беше прикажана синоќа.