Македонија
25. November 2022 - 14:21

Приватните превозници нема да возат додека не се реши проблемот, задоволни од средбата во Советот на Град Скопје

Приватните превозници добиле ветување од Советот на град Скопје дека ќе стори се што е во негова надлежност за да се надмине проблемот со кој се соочуваат превозниците.

Претседателот на Здружението на приватни превозници „Слобода превоз“ Ленин Јовановски во изјава за медиумите дадена по средбата со советниците на град Скопје, рече дека автобусите на приватните превозници нема да возат се додека не се реши проблемот. За тоа дали ќе протестираат, ќе одлучат дополнително.

– Целта на оваа средба е постигната. На следната седница што ќе се одржи во понеделник преку советнички прашања ќе побараат одговори на се она што ние не можеме да го добиеме. Советот во рамки на неговите надлежности ќе направи се за надминување на оваа состојба. Добро е што сите претставници на советниците сакаат да се реши ова, изјави Јовановски.

Останува, како што рече, проблемот со ЈСП кое ги одложува исплатите кон приватните превозници.