Живот
10. August 2016 - 9:08

Прозведена чоколада од виното Розе

Кондиторската фабрика „Компартес“ измисли чоколада наречена „Рози и Розе“, која е произведена на база на популарното вино „Розе“.

Како тоа да не им било доволно, па прозводителите на розевата чоколада во неа вметнале кристализирани парченца од листови од рози, па навистина може да се каже дека имаме чоколада од рози и вино.

Вкусот е сличен на белата чоколада, која е и основа на овој елегантен производ, пишува „Хафингтон Пост“

Чоколадата „Рози и Розе“ е наменета за луксузни моменти, бидејќи нејизната цена во Лос Анџелес чини 9,95 долари, а ако се нарача онлајн се доплаќаат уште 8,95 долари.