Македонија
20. January 2021 - 13:34

Разрешен судија на Основен кривичен суд

Судски совет на денешната седница разреши судија од Основниот кривичен суд.

Не откриваат за кого станува збор. Првиот човек на Судски совет, Киро Здравев, вели дека постапката за разрешување се водела околу година и пол а било утврдено дека таа сторила злоупотреби на АкМИС системот.

 
Зоран Јаневски