Живот
5. September 2015 - 11:58

Редок феномен, огнено торнадо беснее над езеро!

Ова видео на социјалните мрежи се појави ред неколку дена, но несреќата се случила во 2003 година и до сега ваков феномен се нема случено повторно.
 
Имено, повеќе три милиони литри виски се излеале во езеро откако гром го погодил главното складиште на фабрика. Алкохолот се запалил, а ветерот го подигна пламенот во воздух.
 
Складиштето за виски било во сопственост на Џим Бим, а временските услови биле совршени за алкохолот да се запали и потоа ветрот да формира редок феномен - огнено торнадо.
 

A lake brimming with bourbon becomes the nesting ground for a firenado, after a lightning strike destroys a Jim Beam warehouse in 2003. Watch, as the whirl *really* gets going 20 seconds into the video. (Don’t forget to unmute the video to hear the story.)

Posted by The Weather Channel on Thursday, September 3, 2015