Свет
26. February 2020 - 20:48

Русија на чекор до вакцина против коронавирусот

Русија го утврдила видот на коронавирусот и моментално се работи на развој на вакцината, а веќе постојат пет прототипови, изјавила вицепремиерката на Русија, Татјана Голикова.

Како што истакнала, иако постојат пет прототипови на вакцината сепак и понатаму станува збор за почетна фаза на развој.

- Научниците сериозно работат во изработката на вакцините. Во почетна фаза сме, но работиме со сите сили, додала таа.