Живот
23. September 2015 - 13:17

Руски научник тврди: Успеав да го фотографирам моментот кога душата го напушта телото

Фотографиите се навистина неверојатни, а самиот момент на нивното настанување би можел да биде едно од најголемите откритија на човештвото.

Рускиот научник Константин Коротков тврди дека е во состојба да го фотографира неверојатниот момент кога душата го напушта телото. Научникот користи биоелектрографичка камера за да фотографира смрт на некоја личност, а неговите резултати се неверојатни.

Фотографиите се снимени со иновативна метода со гасови на визуелизација.  Оваа метода е напредна техника на Кријановата фотографија која ја покажува душата на личноста која го напушта телото.

dusa-foto

Како што кажал Константин Коротков, првиот дел од телото кој го напушта душата е папокот, потоа главата, а последните се препоните и срцето.

Рускиот научник исто така ги истражувал и оние кои имале ненадејна   несреќа во која ги загубиле животите. Во тие случаи, душите на луѓето кои ја напуштаат земјата неочекувано прво се во состојба на конфузија, а во поголем број на случаи се враќаат  во телото неколку дена по смртта. Оваа појава е навистина необјаснива, а може да биде и резултат на вишокот на неискористена енергија.

Повеќе за ова неверојатно откритие можете да дознаете лично од научникот. Ви видео снимката е Константин Коротков кој објаснува како душата го напушта телото.