Бизарно но вистинито
17. March 2016 - 15:29

Сакала само нова фризура, но по излегувањето од салонот животот и се претворил во пекол

Фризерските остри ножици делуваат многу опасно, а силните хемикалии во шампоните и балзамите се уште по опасни. Меѓутоа најголема опасност на прв поглед делува многу наивно, па дури и удобно, а може да има и смртноноси последици.

Иако овие две случувања на прв поглед не делуваат поврзано, несрќната жена го тужела салонот бидејќи заклучила дека поради шампонот доживеала шлог. И лекарите во целост се согласуваат со неа. 

Првите симптоми почнала да ги чуствува после осум дена.

- Почнав да се луствувам слаба во левата рака и нога. Едноставно не се чуствував добро знаев дека нешто не е во ред. Повикав итна помош, но додека тие да стигнат, симптомите почнаа да ми се прошируваат, раскажува Елизабет.

Шест дена подоцна, почнала да чуствува вртоглавици и силен нагон на повраќање. 

Доживеала мозочен удар а скенерот покажал дека артериите во вратот биле повредени. По шест месеци рехабилитација решила да го тужи салонот.