Македонија
2. October 2022 - 18:09

СДСМ: Докажаниот криминалец Мицкоски е фатен со рацете во медот, затоа ДПМНЕ фабрикува лаги за Ковачевски

Докажаниот криминалец Христијан Мицкоски е фатен со рацете во медот за тендер и провизии од 136 милиони евра, додека Димитар Ковачевски чесно работи за граѓаните.

Затоа ВМРО-ДПМНЕ очајно фабрикува лаги за претседателот на СДСМ и премиер Димитар Ковачевски.

Ниту една фабрикувана лага на ВМРО-ДПМНЕ не може да го покрие фактот дека Ковачевски не е дел од сопственичката структура на компанијата Пиксел Гроуп и не е сопственик.

Сите податоци за повлекувањето на Ковачевски уште на 28.09.2020 година се јавно објавени и достапни.

Дека станува збор за класична фабрикувана лага на ВМРО-ДПМНЕ се гледа од тоа што споменуваат државна помош за компаниите, којашто се однесува на сите компании кои исполниле услови.

Наместо афера ДПМНЕ денеска пласираше издишан балон.

На многу наивен и лош начин Мицкоски покажува колку се плаши од чесниот Ковачевски кој вредно работи за граѓаните.

Особено откако Ковачевски го порази Мицкоски на првото изборно соочување, на предвремените локални избори.

 

Центар за комуникации со јавноста на СДСМ