Македонија
26. јуни 2017 - 18:02

СДСМ: ВМРО-ДПМНЕ 11 години го уништуваше судството

СДСМ во соопштение до медиумите наведува дека ВМРО-ДПМНЕ 11 години го погазуваше правниот поредок и дека реформите носат независно и професионално судство.

- ВМРО-ДПМНЕ 11 години го уништуваше судството и преку партизација на судските органи го погази правниот поредок. ВМРО-ДПМНЕ преку своите инсталации во sваровски судството цели 11 години нарачуваше и монтираше случаи и пресуди и на тој начин се пресметуваше со неистомислениците, се вели во соопштението.

Денес, како што стои во соопштението, единствените кои се исплашени од профункционирањето на правната држава се Никола Груевски и неговите соработници кои преку децениското криминално владеење им нанесоа огромни штети на граѓаните и државата.

- Владата предводена од СДСМ, во интерес на граѓаните, започнува реформски процес кој согласно европските пракси и препораките од Извештајот на Прибе, ќе донесе професионално, независно и неселективно судство, стои во соопштението.

Од СДСМ порачуваат дека наместо досегашното партизирано сваровски судство, Македонија ќе добие независно и професионално судство и дека Македонија мора да биде и ќе биде правна држава во која законите ќе важат за сите подеднакво без разлика на нивната етничка, верска, политичка или каква било припадност.