Македонија
15. April 2019 - 12:41

Се уште не се знае кога и како административците ќе се префрлаат во приватниот сектор

Се уште не се знае како ќе се одвива процесот на префрлување на буџетарите  во приватниот сектор. 

Министерот Манчевси вели дека тоа ќе се знае кон крајот на годината. Синдикатите веќе неколку пати протестираа против оваа реформа, а најавија протести и во следниот период.

 

Даниел Василев